Snel inzicht in de voortgang van je (Exact) projecten met Power BI?

RS Finance gebruikt Power BI en The Big Data Chef om projectinformatie uit Exact Online te rapporteren.

De projectmanagement module van Exact is een effectieve tool voor veel zakelijke dienstverleners. Het verzamelt alles wat een zakelijke dienstverlener nodig heeft in één pakket: projectmanagement, uren schrijven en facturatie.

Toch horen we van veel gebruikers dat ze de projectinformatie te complex vinden om deze goed te kunnen interpreteren. Er is veel informatie uit het pakket te halen, maar er is een hoop voorkennis voor nodig om er goed mee te werken. Gebruikers vinden het een overdaad aan informatie en laten het op den duur links liggen. Dat vinden wij zonde, door het gebruik van deze module leg je immers een schat aan bedrijfsinformatie vast die tot zeer belangrijke inzichten kan leiden.

Big Data Chef heeft een standaard koppeling met Project Management van Exact Online en standaard Power BI rapportages. RS Finance ondersteunt ongeveer 1.500 Exact Online-gebruikers en veel Project Management gebruikers hadden behoefte aan eenvoudig inzicht in de resultaten van hun projecten. Big Data Chef gebruikt de Exact API om de data uit de projectmanagement module te ontsluiten en presenteert dit in een gebruiksvriendelijk dashboard. Dit dashboard maakt het mogelijk om de winstgevendheid van medewerkers, projecten en klanten te monitoren. De informatie wordt op een handzamere manier gepresenteerd en toont ook inzichten die niet of nauwelijks uit Exact te halen zijn. Zo kunnen de klanten van RS Finance bijvoorbeeld precies zien hoeveel een project gekost heeft, hoeveel tijd eraan is besteed en hoeveel daarvan gefactureerd is. Naast Exact Online hebben we nu ook de koppeling met AFAS operationeel.

RS Finance heeft The Big Data Chef ontwikkeld om hun klanten 360 graden inzicht in hun bedrijf te bieden. Het leuke van dit project is dat we niet alleen onze techniek beschikbaar maakten voor de klant; onze eigen ervaring was minstens net zo belangrijk. Drie jaar geleden is RS Finance gestart met het ontsluiten en centraliseren van al hun bedrijfsdata. Het heeft zeker een jaar gekost om daar echt grip op te krijgen, maar inmiddels is het een RockSolid fundament van de bedrijfsvoering. Alle ervaringen en learnings die we in dit traject op hebben gedaan zijn dit project ontzettend ten goede gekomen.

Wil jij ook een data-driven organisatie worden? Wij zetten onze techniek en ervaring graag in om hieraan bij te dragen! Neem vooral contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.