Power BI aansluiten op Exact Online

Ondernemers zijn elke maand veel tijd kwijt aan het maken van rapportages. Omdat het aan elkaar knopen van Excel sheets vaak teveel tijd kost, komen veel ondernemers uit bij de bekende cloud oplossingen. Deze oplossingen bieden meestal wel het gemak maar niet de flexibiliteit waar ondernemers naar zoeken; het is maar zeer beperkt mogelijk om operationele data toe te voegen en werken met specifieke dimensies als kostenplaatsen en periodes werkt maar zeer beperkt.

Veel ondernemers proberen daarom de stap te zetten naar een Business Intelligence oplossing, dit is echter een stuk complexer dan verwacht. De data op een automatische en consistente manier in je rapport krijgen vergt zeer specifieke kennis die lang niet alle organisaties in huis hebben. Door de grote vraag naar deze kennis zijn implementaties bij de grotere consultants al snel zeer kostbare projecten. Het resultaat is dat ondernemers hun data handmatig proberen te verversen door Excel sheets uit hun boekhouding te importeren: terug bij af dus. De API van Exact is nou eenmaal complex en het vergt een hoop effort om er goed mee te leren werken.

Bij The Big Data Chef kunnen we inmiddels lezen en schrijven met deze API. We ontsluiten alle data uit Exact Online: financiële, cashflow, projectmanagement, handel en productie data sluiten we in een handomdraai aan op ons datawarehouse. We leveren hier een gratis standaard rapportage bij die eenvoudig uit is te breiden op basis van uw informatiebehoefte. Elke analyse die ondersteund wordt door de door u gegenereerde bedrijfsdata kunnen we maken. Zo niet, dan helpen we u bij het verbeteren van uw administratieve proces om de analyse wel mogelijk te maken. Ook het maken van consolidaties of het toevoegen van data uit andere pakketten (b.v. operationele of commerciële data) is geen probleem.

Waar u ook voor kiest: het resultaat is een op maat gemaakte rapportage die u volledig in uw informatiebehoefte voorziet en altijd actuele cijfers toont. Het gemak van de bekende cloud oplossingen, de mogelijkheden van Power BI maar dan tegen de aantrekkelijke tarieven van The Big Data Chef.

We gebruiken standaard de embedded versie van Microsoft Power BI met onze eigen frontend. Deze is gebruiksvriendelijker en makkelijker te beheren dan de standaard frontend van Power BI. Benieuwd naar het product en wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met één van onze collega’s!