Effectieve dashboards voor een visueel ingesteld bedrijf

Essense schakelde onlangs The Big Data Chef in voor een dashboarding project. Het resultaat is een verhaal van wederzijdse inspiratie en leren.

Enkele maanden geleden benaderde Essense ons voor een dashboarding project. Essense, één van onze onderburen in Amsterdam, is een consultancy bureau op het gebied van customer experience en helpt bedrijven hun klantbeleving te verbeteren. Als creatief bedrijf met visueel ingestelde mensen, was hun oog voor krachtige visualisatie onmiskenbaar terug te zien in hun bestaande rapportages.

Essense had al een sterke grip op hun bedrijfsdata door middel van rapportages gegenereerd uit Excel exports van Teamleader Orbit, hun projectadministratiesysteem. Echter, het proces was arbeidsintensief en riep om automatisering.

Data ontsluiting via Invantive

Dankzij onze samenwerking met Invantive hebben we de mogelijkheid om diverse databronnen te ontsluiten, inclusief Teamleader Orbit’s projectadministratiegegevens. Ondanks de beperkingen in de API van Teamleader Orbit, boden OData tabellen een efficiënt alternatief, en dankzij de hulpvaardige medewerkers van Teamleader Orbit verliep de integratie soepel.

Naadloze integratie en samenwerking

De gecombineerde data van Teamleader Orbit en Exact Online werden gebruikt om kernrapportages te ontwikkelen, waarna de PowerBI bestanden aan Essense werden overgedragen. Sander Kruitwagen, Head of Operations bij Essense, nam het roer over en bleef werken aan de dashboards.

Sander: “De samenwerking met The Big Data Chef is heel waardevol: Het is heel fijn dat er door hen een gedegen basis is neergezet t.a.v. koppelingen met Teamleader Orbit, datamodel en rapportages. Van hieruit kunnen wij nu zelf verder werken en diverse dashboards creëren voor onze medewerkers. Het doet me denken aan hoe ik recent verhuisd ben naar een nieuwbouwwoning: de basis staat, naar moderne standaarden, alles werkt goed en vervolgens kunnen we zelf de finishing touch doen met klusjes, inrichting, etc. om er onze eigen invulling aan te geven op basis van voorkeuren en behoeftes. En daar waar we wat extra hulp nodig hebben, kan ik snel schakelen met Pieter voor advies en tips. Superfijn!”

Het team van The Big Data Chef werkte nauw samen met de klant, iets dat alleen maar makkelijker was door de fysieke nabijheid. Pieter van der Zijpp, BI lead bij The Big Data Chef: “hoewel we tegenwoordig veel online doen merk je toch dat het heel fijn schakelt als je binnen twee minuten aan elkaars bureau staat. Ook werkt het altijd heel prettig als een klant al een goed beeld heeft van de eigen wensen.”

Een wisselwerking van kennis en inspiratie

Essense voerde zelf in het verleden al soortgelijke projecten uit, maar deze waren om diverse redenen geen blijvend succes. Ze schakelden The Big Data Chef in en al snel bleek dat de synergie tussen onze expertise in data en hun creatieve inzichten een winnende formule was. Pieter: “Als consultant leer je ook veel van je klanten. Essense is bijzonder creatief en visueel ingesteld, wat ons weer inspireert voor toekomstige projecten.”

Wil jij ook je bedrijfsrapportages optimaliseren met effectieve dashboards? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.